Wat zijn dé kookboeken van dit moment? Deze drie pareltjes moet ik (en jij ook!?) hebben!
Voor Monique van Loon website Culy.nl oprichtte, maakte ik vaak recepten van AH.nl. Ik was nooit zo van de kookboeken. Die recepten kon ik toch gewoon op internet vinden? Sinds The Culy Way Of Life is dat anders. In tegenstelling tot een telefoon blijft een boek namelijk gewoon ‘open’ staan, zo heb ik ervaren. En ik kan zelfs sneller een recept opzoeken via een trefwoordenregister dan via de Appie-app of Culy-site. Ideaal! Inmiddels kan ik niet meer zonder mijn kookboek en ben toe aan scherper geschut.
Powerfood – Rens Kroes
Mijn idool Rens Kroes komt met een kookboek! Die moet ik hebben natuurlijk! Lekker lezen over en koken met powerfood, maar dan zonder hipster-gedoe of afval-perikelen. Gewoon lekker en gezond eten. I love! Bovendien ‘volg’ ik Rens al vanaf dat ze net in de schijnwerpers stapte met haar blogs voor Beautyandthe.com, dus deze grote volgende stap in haar rise and rise kan ik zeker niet missen.
Powerfood via Bol.com |
Street food India – Mirjam Letsch
Dit boek bestaat al even, maar ik ontdekte ‘em vorige maand pas. Cadeautje van opa en oma, en niet voor niets: ik ben dol op streetfood! Op reis eet ik altijd het liefste bij lokale ‘restaurantjes’: vaak zijn het meer kraampjes te noemen. Het eten is daar gewoon het lekkerste. De locals eten er zelf ook, dus dat zegt wel wat. Alhoewel ik niet weet of die vliegers ook opgaan in India… Voorlopig kan ik in ieder geval zelf Indiaas eten maken!
Street food via Bol.com |
Comptoir Libanais – Tony Kitous
Toen ik laatst op ‘zakenreis‘ was naar Londen, ontdekte ik een wel heel leuk restaurant op London Heathrow. Klinkt ongezellig, maar dat was het zeker niet. Ook was het eten er heerlijk: van humus tot kebab en van falafel tot huisgemaakte granaatappellimonade. Na even neuzen bleek dat Comptoir Libanais, de naam van het restaurant, verschillende vestigingen heeft in Londen, en dat het restaurant geinspireerd is op het kookboek van oprichter Tony Kitous. Of andersom. Hoe dan ook: smullen maar!
Comptoir Libanais via Bol.com |
PS De kookboeken van Jamie Oliver zijn (uiteraard) ook fijn! Wat is jouw favoriete kookboek?
Al iets ouder, maar ook leuk: Great Escape Zuidoost-Azie, van Gordon Ramsay. Met de klassiekers uit o.a. Thailand, Cambodja en Vietnam. 🙂
Ik verslind de kookboeken van Nigella Lawson en kan ook zeker wel die van Sophie Dahl aanraden. Ik heb ook een heel fijn kookboek van Skye Gyngell – Een jaar in mijn keuken. en eentje waar ik de naam niet van weet met alleen maar vegetarische gerechten. Fijn fijn fijn. Het liefst eet ik elke dag wat anders, maar helaas heb ik daar niet altijd tijd voor.
Fijne tips! IK moet mijn horizon ook eens verbeden, ik kook bijna alleen maar uit de drie kookboeken van Ottolenghi en Chez Rachel van Rachel Khoo. China Modern van Ching-he Huang is ook fijn.
Goeie tips girls!! 🙂 Thnx